Appartement in middeleeuwse burcht van Bagnone

Dit appartement is te huur per week, maand of kwartaal. Een aanrader voor wie houdt van “unspoild” authentiek en puur Italia.

BESCHRIJVING HUIS

Dit is uniek! Een mooi appartement voor 2 tot 6 personen in Castello di Bagnone. Op de bergtop boven het dorp ligt de indrukwekkende burcht van Bagnone, uit 1526. De markante ronde middeleeuwse toren en schitterende kerkklok zie je van ver al liggen.  Je kunt vanaf het appartement, door kleine eeuwenoude voetpaden benden naar het dorp lopen om je inkopen te doen of lekker uit eten te gaan. Omhoog terug is een pittig tochtje. In de burcht is een beeldschoon kerkje, met fundamenten uit het jaar 1000; La Chiesa del Castello.

LIGGING

Bagnone, binnenland Noord-Toscane, Lunigiana.

40 minuten van zee.

1,5 uur rijden van vliegveld Pisa

Het appartement bereik je alleen, door vanaf de parkeerplaats bij het kasteel, via kleine straatjes de burcht dieper in te lopen (paar minuten). Het heeft een eigen opgang met een klassieke stalen poort.

Hoe uniek!

PUUR & AUTHENTIEK

Bagone ligt ingeklemd tussen de bergen van de Appenijnen en de Apuaanse alpen. De natuur is er ongekend mooi. Er zijn talloze gehuchtjes op berg- en heuveltoppen.

Ongerept stukje Italië met summier toersime.

INDELING

Op de eerste verdieping is een mooi terras onder een pergola van blauwe regen. Je komt binnen in de eetkamer met doorloop naar een eenvoudige, doch prima nette keuken (ijskast, afwasmachine, oven). Aangrenzend ligt een badkamer met ligbad.

Een trapje naar beneden vind je 2 slaapkamers met 2 x 2 persoonsbedden. Een trap omhoog is een kleine zitkamer en vervolgens de masterbedroom met een 2 persoonsbedden met daarnaast een badkamer met douche.

TIPS VOOR DE OMGEVING

Bagnone ligt in een schitterende omgeving (nog net noord-Toscane, op het randje van Ligurie). Een stukje “echt, authentieke Italië”; summier tourisme, oprecht aardige mensen, leuke dorpjes, waanzinnig mooie natuur, en een landelijke, gemoedelijke sfeer.

Bagnone vind ik het allerleukste dorpje in de omgeving: klein maar alles is er: supermarkt, slager, goede bakker, pasticceria, pleintje met terrasjes en geweldige restaurantjes waar je voor weinig geld heel goed eet.

BIJZONDERHEDEN

Het hele appartement is prima verzorgd, voorzien van centrale verwarming. Er is wifi.

Buiten zijn diverse zitjes gemaakt onder en naast de bogen van de burcht waar het appartement in is gebouwd. Er zijn ook mooie schaduwrijke plekken om de in hangmat een mooi boek te lezen. Er is ook een terras met buitentafel in de tuin.

Let wel; de tuin grenst aan een terrasbebouwing die afloopt naar de beneden gelegen rivier en is daarom niet geschikt voor kleine kinderen (er zijn geen hekken).

PRIJZEN

Laagseizoen (sept t/m mei)

– 500 euro per week voor 2 p

– 600 euro per week voor 4 p

– 695 euro per week voor 6 p

* exclusief 50 euro eindschoonmaakkosten

huurprijs per maand vanaf 1.750 euro voor 2 p.

Hoogseizoen (juni, july, augustus)

– 675 euro per week voor 2 p

– 825 euro per week voor 4 p

– 925 euro per week voor 6 p

*exclusief 70 euro eindschoonmaakkosten

BESCHIKBAARHEID

Dit appartement is te huur per week, maand of kwartaal. Een aanrader voor wie houdt van “unspoild” authentiek en puur Italia.