Casa Pietra

De Marken Ripatransone

Ripatrasone ligt op enkele minuten. De smaakvol gerestaureerde stad ligt op 550m hoogte op de eerste heuvelrij vanaf zee en is meer dan duizend jaar oud. Vanaf bijna alle straten is er een overweldigend uitzicht op zee, bergen en/of heuvels

BESCHRIJVING HUIS

CASA Pietra: 6 tot 8 personen.

Ga er maar even voor zitten; deze aanwinst aan schitterende vakantiehuizen in de Marken.

Je ziet direct dat deze huizen zich onderscheiden door hun stijl en uitstraling; niet zo gek want ze zijn ontworpen door een gerenommeerde Nederlandse architect die hier met veel passie dit prachtige domein heeft gerealiseerd. Na 5 jaar intensief restaureren, forse terreinaanpassingen en de aanleg van een zwembad werd de laatste hand aan dit kleine aardse paradijs gelegd

LIGGING

Maar niet alleen de huizen maken indruk, ook de plek mag er zijn.In de zuidelijke Marche, vlakbij het stadje Ripatransone.

Het domein is gelegen op de eerste heuvelketen vanaf de zee op een hoogte van 500 meter. Gevolg is een fijn briesje en op vele plekken prachtig zeezicht. Aan de andere kant zicht op de bergen van de Monte Sibilini, zeker als er sneeuw ligt een mooi gezicht.

PUUR & AUTHENTIEK

Het benedenhuis heeft een eigen terras met schaduwvoorziening.

Het meest opvallend is de mega centrale ruimte met kruisgewelven. Deze 18 meter lange ruimte is koel in de zomer en krijgt daglicht via een klein raam en een glasdeur.

Door twee enorme poortdeuren letterlijk wagenwijd open te zetten worden het contact met het terras en de daglichttoetreding maximaal.

INDELING

De centrale ruimte bestaat uit: eet-, woon- en slaapgedeelte. Naast de kruisgewelf-ruimte is een afsluitbare ruimte met  keuken: vaatwasser, oven, koelkast, 4 keramische kookplaten en een professionele werktafel.

Voor wie onder de kruisgewelven slaapt is er een eigen compacte badkamer; met wc, bidet, wastafel, douche (naast de keuken).

Vanuit de centrale ruimte gaat een trapje omhoog naar een ander deel van het huis. Hier zijn 3 slaapkamers met 2 bedden en een badkamer met ligbad, douche, wastafel, en toilet.De plafonds in dit deel van het huis bestaan uit zware houten balklagen, de vloeren uit oude terracottategels en de wanden zijn wit gestuukt.

TIPS VOOR DE OMGEVING

De Marche is een regio tussen Apennijnen en de Adriatische kust iets Noordelijker dan Rome.
Kenmerkend zijn de prachtige heuvels met op de toppen eeuwenoude vestingstadjes goed beschermd door solide vestingwerken. Hier speelt zich het best bewaard gebleven authentieke Italië af. Een regio waar het Italiaanse familieleven nog hoogtij viert.
Panoramische wegen leiden langs heuvels vol olijf- en wijngaarden, zonnebloemen en lavendel, in een gul gebied rijk aan kleuren en smaken. De natuurlijke begrenzing aan de westzijde bestaat uit bergen tot wel 2900m hoogte (Gran Sasso) en de begrenzing aan de Oostkant bestaat uit de 180km lange Adriatische kust. De Marche is heel Italië in één regio.De gemiddelde temperatuur is 13 graden tussen januari en maart, 18 graden tussen oktober en december en 28-30 graden in de zomer.

BIJZONDERHEDEN

De buitenramen en –deuren hebben buitenluiken die overdag de zon weren en ’s nachts zowel verduistering als ventilatie mogelijk maken. De slaapkamer aan de oostkant heeft een buitenterras met een geweldig zeezicht. Wie vroeg genoeg wakker is kan hier vanuit zijn bed de zon uit de zee zien opkomen.

In het centrum  van het stadje zijn musea, restaurants en bars, winkels, een binnen- en een buitentheater en meerdere markten per week. In Ripatrasone zijn het hele jaar door allerlei activiteiten zoals wijnfeesten, zgn. sagrada’s, muziek- en theateruitvoeringen. Het is een zegen een zo mooie, altijd actieve maar niet toeristische stad zo dichtbij te hebben. Er zijn vele sportmogelijkheden, ook golfbanen, vlakbij.
zie verder www.comune.ripatransone.ap.it

PRIJZEN

laagseizoen*

04-01 t/m 18-04 €930 p/w

24-10 t/m 19-12

voor/naseizoen**

18-04 t/m 04-07 € 1.265 p/w

29-08 t/m 24-10 € 1.265 p/w

Hoogseizoen 04-07 t/m 29-08 € 1830 p/w

*met korting voor 2 personen € 615

** met korting voor 2 personen € 930

Inclusief:

• Linnengoed voor de keuken, badkamer en bed, wordt wekelijks verschoond
• Schoonmaak van het huis
• Gebruik zwembad
• Vaatwasser
• Gezamelijke wasmachine
• Kinderbed, kinderstoel
• Overdekte parkeerplaats
• WiFi

BESCHIKBAARHEID

Boek nu je vakantie voor 2023!

Een populaire locatie! Boek tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Mail voor boekingen en reserveringen.