Casa Mare Blu

De Marken, Ripatransone

modern, stijlvol vakantievieren in de authentieke regio de Marken

BESCHRIJVING HUIS

Stijlvol en modern landhuis voor 4-6 personen, de Marken, Ripatransone, op 10 minuten van zee

Je ziet direct dat deze huizen zich onderscheiden door hun stijl en uitstraling; niet zo gek want ze zijn ontworpen door een gerenommeerde Nederlandse architect die hier met veel passie dit prachtige domein heeft gerealiseerd. Na 5 jaar intensief restaureren, forse terreinaanpassingen en de aanleg van een zwembad werd de laatste hand aan dit kleine aardse paradijs gelegd

LIGGING

Maar niet alleen de huizen maken indruk, ook de plek mag er zijn.

In de zuidelijke Marche, vlakbij het stadje Ripatransone. Het domein is gelegen op de eerste heuvelketen vanaf de zee op een hoogte van 500 meter. Gevolg is een fijn briesje en op vele plekken prachtig zeezicht. Aan de andere kant, vanuit Ripatransone, zicht op de bergen van de Monte Sibilini, zeker als er sneeuw ligt een mooi gezicht.

PUUR & AUTHENTIEK

Het domein bestaat uit 4 modern ingerichte vakantiewoningen in een stijlvol en met behoud van authenticiteit gerestaureerde 18e eeuwse Torre met een panoramische ligging en op loopafstand van het levendige burchtstadje Ripatransone.

Zowel binnen als buiten, vanaf het rondom gelegen terras, is er een ruim uitzicht op zee. Het terras aan de noordzijde en de portico aan de zuidzijde bieden de nodige schaduw. Het voorhuis heeft 8 verschillende ruimtes stuk voor stuk authentiek en sfeervol gerestaureerd.

INDELING

Op de begane grond zijn er o.a. de keuken (koken met uitzicht op zee!), een eetkamer met 2 dubbele openslaande deuren naar het terras en een koele woonkamer met tongewelf en overdekte portico.De moderne keuken heeft: vaatwasser, oven, koelkast en 4 keramische kookplaten.

Er zijn 3 slaapkamers met 2 bedden: Een sfeervolle slaapkamer met tongewelf en klein raam (koel in de zomer) beneden en 2 slaapkamers op de eerste verdieping onder het dak met oude eiken balken. Op de eerste verdieping ook badkamer met strak ontworpen ligbad/douche, wastafel, hangtoilet en -bidet.

TIPS VOOR DE OMGEVING

De Marche is een regio tussen Apennijnen en de Adriatische kust iets Noordelijker dan Rome.
Kenmerkend zijn de prachtige heuvels met op de toppen eeuwenoude vestingstadjes goed beschermd door solide vestingwerken. Hier speelt zich het best bewaard gebleven authentieke Italië af. Een regio waar het Italiaanse familieleven nog hoogtij viert.
Panoramische wegen leiden langs heuvels vol olijf- en wijngaarden, zonnebloemen en lavendel, in een gul gebied rijk aan kleuren en smaken. De natuurlijke begrenzing aan de westzijde bestaat uit bergen tot wel 2900m hoogte (Gran Sasso) en de begrenzing aan de Oostkant bestaat uit de 180km lange Adriatische kust.

BIJZONDERHEDEN

De Marche is heel Italië in één regio.De gemiddelde temperatuur is 13 graden tussen januari en maart, 18 graden tussen oktober en december en 28-30 graden in de zomer.

Prijzen zijn inclusief:

Linnengoed
Schoonmaak van het huis
Gebruik zwembad
Vaatwasser
Gezamenlijke wasmachine
Kinderbed, kinderstoel
Overdekte parkeerplaats
WiFi

PRIJZEN

Prijzen
laagseizoen*

04-01 t/m 18-04: € 760 p/w

26-10 t/m 19-12-01 € 760 p/w

voor/naseizoen**

18-04 t/m 04-07 € 1.050 p/w

29-08 t/m 24-10 € 1.050 p/w

19-12 t/m 02-01 € 1.050 p/w

hoogseizoen

04-07 t/m 29-08 € 1.435 p/w

*met korting 2 personen € 580

** met korting 2 personen € 805

BESCHIKBAARHEID

 

Beschikbaarheid 2021 -2022

Oktober: boekbaar

December: Boekbaar

Mail voor reserveringen en boekingen voor 2022